nieuws

Maarten Camps 118de SVH Meesterkok

Restaurant

Nederland is een nieuwe SVH Meesterkok rijker. Het is Maarten Camps, chef-kok van restaurant Wolfslaar. Hij werd geïnaugureerd door René Brienen die deze titel sinds 1993 bezit.

Maarten Camps 118de SVH Meesterkok

De inauguratie vond plaats op Landgoed Wolfslaar. Cees Helder, voorzitter van de Commissie Meesterproef, reikte het diploma uit. Camps werd de 118e Meesterkok van ons land. De meesterproef werd op 15 februari al afgenomen.

Camps straalde tijdens deze proef stabiliteit en vakmanschap uit, aldus Cees Helder. ,,Vooral de cuissons waren van zeer goede kwaliteit.’’ Helder had nog meer complimenten. ,,Restaurant Wolfslaar heeft een meesterlijke chef die de titel in dit restaurant zeker zal waarmaken.’’

De kandidaat werd op 120 punten beoordeeld van ‘s morgens 10.00 uur tot ‘s avonds 23.00 uur. Naast Helder bestond de Commissie Meesterproef uit SVH Meesterkok Imko Binnerts en Jasper van Almenkerk van het Horeca Branche Instituut.

Bij het behalen van Meesterkoktitel komt veel kijken. Naast het presenteren van een menu op meesterlijk niveau, wordt de kandidaat tijdens een meesterproef beoordeeld op instructie en begeleiding, organisatie en planning van productieprocessen, financieel keukenmanagement en presentatie. Daarnaast komen ook samenstelling van het menu, mise-en- place en hygiëne aan bod.