nieuws

Mario Ridder scoort op Duitse rails

Restaurant

De samenwerking tussen topkok Mario Ridder en de Duitse hogesnelheidstrein ICE International heeft uiterst goed uitgepakt. Treinreizigers kozen het meest voor gerechten van ‘cateraar’ Ridder.

Mario Ridder scoort op Duitse rails

Gestoofde lam in zijn eigen jus is het best verkochte gerecht tijdens de campagne ‘Europa erleben. Sterne geniessen’, een actie waarbij diverse internationale topkoks gerechten maakten voor de Duitse hogesnelheidstrein ICE International.

Van het succesvolle lamgerecht van Ridder, eigenaar van tweesterrenzaak De Zwethheul in Schipluiden, werden er meer dan zevenduizend van verkocht. Deze verkopen zorgden voor een omzet van 85.000 euro. Dat laat de Deutsche Bahn weten in een brief aan Ridder. Verder laat de treinmaatschappij weten dat in april 2008 ongeveer 41.000 gerechten van Mario Ridder werden verkocht.

Vooraf aan de cateringklus liet Ridder weten het een uitdaging te vinden om een breed publiek te bereiken en een stukje smaakbeleving mee te geven. Ridder vertaalde typische Hollandse maaltijden naar een breed publiek.

Reageer op dit artikel