nieuws

Meesterkok van Doorn moet zijn ster terug

Restaurant

Meesterkok André van Doorn moet zo snel mogelijk zijn ster terugkrijgen, meent culinair recensent Pieter Nijdam van de Telegraaf. Hier pleit hij voor in een lovende recensie.

Meesterkok van Doorn moet zijn ster terug

Nijdam belandde ‘per ongeluk’ in Kasteel Heemstede in Houten. Over zijn eten (à la carte: geroosterde coquille met pata negra en twee bereidingen van bloemkool en verschillende bereidingen met kreeft) niets dan lovende woorden. Hij noemt het een ‘wereldgerecht’.

Over zijn tarbot met cannelloni van groene kool met paddenstoelen en kreeft, koolraap en crème van butternut zegt hij: ‘een prachtcombinatie waar alle smaken kloppen’.

Enige kritiekpuntje is volgens Nijdam de bediening. ‘Eerst de man in plaats van de vrouw serveren en nadat we hebben afgerekend totaal geen begeleiding naar de deur. Zoiets kan niet op dit niveau. Doodzonde ook, want één ding mag duidelijk zijn: deze meesterkok moet zo snel mogelijk zijn ster terug.’

André van Doorn is SVH-meesterkok en alom gerespecteerd lid van Les Patrons Cusiniers. Hij werke voorheen in de keuken van De Hoefslag en was hofkok van koningin Beatrix en bereidde de bruiloftslunch van kroonprins Willem-Alexander en Máxima in 2002. Zijn restaurant had een ster van 2003 tot 2008.

Reageer op dit artikel