nieuws

Nieuw boek Johannes van Dam

Restaurant

Culinair journalist en ‘foodwriter’ Johannes van Dam komt met een nieuw boek, getiteld ‘Dedikkevandam’. Het is een culinair gastronomisch naslagwerk met veel aandacht voor de achtergronden van allerhande producten, of zoals de ondertitel al zegt ‘Van aardappel tot zwezerik’.

Nieuw boek Johannes van Dam

In zijn boek behandelt hij de vernieuwing in keuken en op tafel. Ook schuwt hij de vergeten groenten niet, die steeds nadrukkelijker weer op de dis terechtkomen. Hij vat deels 25 jaar werk samen, waarin hij onder meer schreef voor het Parool, Elsevier en het Belgische De Morgen.

Het boek, dat volgens de uitgever nog het beste is te vergelijken met de beroemde Grand Dictionnaire de Cuisine van Alexander Dumas, is 736 bladzijdes groot en verzorgd door Anthon Beeke. De paperback gaat 39,90 euro kosten.