nieuws

Nijssen (ex-Lekker): ‘Rechtszaak vanwege fraude

Restaurant

Vanwege frauduleuze praktijken van uitgeverskant heeft Guido Nijssen een rechtszaak gevoerd tegen zijn voormalige werkgever, restaurantgids Lekker. ‘Die heb ik met 10-0 gewonnen’, zegt Nijssen in de nieuwe editie van GaultMillau.

Nijssen (ex-Lekker): ‘Rechtszaak vanwege fraude

Guido Nijssen kwam vorig jaar na de presentatie van Lekker in conflict met zijn werkgever. Begin dit jaar liet hij weten te vertrekken als hoofdredacteur van de restaurantgids zonder er veel woorden aan vuil te maken.

In de nieuwe GaultMillau gaat hij dieper in op de reden van de breuk. ‘Alleen de cijfertjes tellen, kwaliteit en waarheid zal ze worst zijn. Vanwege frauduleuze praktijken van uitgeverskant heb ik een rechtszaak gevoerd, die heb ik met 10-0 gewonnen. Daarbij verloor ik mijn baan. Principes gaan bij mij vóór de centen’, aldus Nijssen in GaultMillau.

Naast een uithaal naar Lekker laat Nijssen weten vanuit het buitenland te gaan werken voor GaultMillau. ‘Als ik mijn draai heb gevonden start ik met columns voor Proefschrift, vanachter mijn tropisch bureau. GaultMillau en Proefschrift hebben een streepje voor op de andere bladen. Ze zijn gemaakt door een uitgever en redactieleden die de branche grondig kennen en weten waarover ze het hebben, zonder aanzien des persoons’.

Het is niet de eerste keer dat GaultMillau verrast met het presenteren van een sleutelfiguur die afkomstig is van een concurrent. Twee jaar geleden trad de net gepensioneerde Paul van Craenenbroeck van Michelin op tijdens de uitreiking van de GaultMillau awards.

Reageer op dit artikel