nieuws

Paarlberg duikt weer op in Holleeder-proces

Restaurant

Jan Dirk-Paarlberg, bekend als medevennoot van de Oyster Group waar diverse restaurants onder vallen, wordt weer genoemd in de zaak-Holleeder. De Telegraaf meldt dat volgens Justitie afgeperst geld van Endstra grotendeels liep via Paarlberg.

Paarlberg duikt weer op in Holleeder-proces

Justitie hamerde in het megaproces tegen Holleeder gisteren op de rol die Paarlberg zou hebben gespeeld bij de afpersingen van Endstra. De in 2004 vermoorde Endstra maakte vele miljoenen over naar bv’s van Paarlberg, meldt De Telegraaf.

Volgens de aanklagers werd Endstra op deze manier gemolken via een reeks neptransacties. ‘Paarlberg moet onder druk zijn gezet om deze zakendeal zo door te voeren. Anders is dit niet te verklaren’, aldus getuigen in De Telegraaf. Holleeder heeft verklaard Paarlberg slechts twee keer te hebben ontmoet.

De Oyster Groep BV is de organisatie achter drie horecabedrijven. Dat zijn restaurant Tante Koosje in Loenen aan de Vecht, Hotel 717 in Amsterdam en restaurant De Kloosterhoeve in Harmelen.

Zie ook