nieuws

Pinguïn wil ook wel eens uit eten

Restaurant

Pinguïn Noa van Dierenpark Amersfoort is afgelopen weekend tot twee keer toe ontsnapt. Het beest belandde zondag bij buurvrouw Saar de neushoorn. Een tamelijk gevaarlijke onderneming. Dan had ze het een paar dagen daarvoor beter gepland, want toen kwam ze uit bij restaurant De Boerderij.

Pinguïn wil ook wel eens uit eten

Hoe het beest – een zwartvoetpinguïn – uit haar verblijf heeft kunnen ontsnappen, is in het dierenpark nog steeds een raadsel.

Restaurant

‘De eerste keer dat ze ontsnapte, troffen we haar aan bij restaurant De Boerderij, vlakbij de kinderboerderij. Naar binnen kon ze niet, want na sluitingstijd zijn de deuren van het restaurant ook dicht’, vertelt een woordvoerster van de dierentuin.

Tweede keer

Ondanks dat de medewerkers van de dierentuin het pinguïnverblijf een grondige inspectie gaven, wist Noa enige tijd later toch weer de benen te nemen. ‘Dit keer kwam ze bij de neushoorns terecht. Dat was een hachelijke onderneming, want die kunnen behoorlijk agressief worden. Gelukkig lag die net in een modderbad.’

Primeur

Het komt overigens wel vaker voor dat een pinguïn ontsnapt in een dierentuin – zoals vorig jaar nog in Emmen –, maar in Amersfoort is sprake van een pinguïn-primeur. ‘We hebben te maken met een ondernemend en creatief beest. Ze zit nu even apart, omdat ze vermoeid is.’

Reageer op dit artikel