nieuws

Proef met lichtere champagneflessen

Restaurant

Champagneflessen worden mogelijk lichter van gewicht. In Frankrijk wordt momenteel onderzoek gedaan naar de kwaliteit van lichtere flessen. Daarbij wordt getest of flessen de druk van de dubbels doorstaan.

Proef met lichtere champagneflessen

De brancheorganisatie van champagnemakers, Comité Interprofessionel du vin de Champagne (CIVC), voert de test uit. Doelstelling van de lichtere flessen is om de CO2-uitstoot te beperken en de transportkosten te verlagen.

Normaliter weegt een champagnefles 900 gram. De nieuwe flessen hebben een gewicht van 835 gram. Voor de test moeten de flessen 2,5 jaar rijpen in kelders om te zien of ze de druk van de bubbels kunnen weerstaan.

‘Bij de productie van een lichtere fles komt minder CO2 vrij. Bovendien kunnen er dan meer flessen in een vrachtwagen, waardoor er uiteindelijk minder trucks met champagne de weg op hoeven’, aldus een zegsman van CIVC in De Telegraaf.

Reageer op dit artikel