nieuws

Ron Blaauw stopt met Palazzo

Restaurant

Topkok Ron Blaauw werkt niet langer meer voor het culinaire theater Palazzo. Na vijf jaar houdt Blaauw het voor gezien. Binnenkort maakt Palazzo de opvolger van Blaauw bekend.

Ron Blaauw stopt met Palazzo

Blaauw laat weten dat hij de afgelopen vijf jaar met plezier heeft meegewerkt aan het dinnerconcept. ‘Ik heb aan de wieg gestaan en heb het kindje zien groot worden. Na 5 jaar is het goed om het stokje over te dragen aan een ander.’

Blaauw: ‘In vijf jaar tijd hebben we 130.000 couverts gekookt. Daar ben ik trots op. Het is een prachtige tijd geweest en een bijzondere ervaring. We hebben laten zien dat, als de basis goed is, het mogelijk is om naast een restaurant andere dingen te doen. Maar ik wil niet als mister Palazzo door het leven gaan. Daarom gaan we nu uit elkaar’.

Naast een nieuwe chef-kok krijgt Palazzo ook een nieuwe locatie. Op 28 februari is het winterseizoen beëindigd op het vertrouwde terrein naast de Westergasfabriek. Binnenkort maakt Palazzo de nieuwe locatie bekend. Dan wordt ook bekend wie Blaauw opvolgt.

Algemeen directeur Rick Gemser van Palazzo zegt met groot respect en dankbaarheid terug te op de samenwerking met Ron Blaauw. ‘Mede dankzij zijn prachtige menu’s en culinaire ideeën is Palazzo een begrip geworden in Nederland’.

Gemser vervolgt: ‘Wij brengen elk seizoen een nieuwe show en een nieuw menu. Aankomend seozoen willen wij ons concept ook nog op een aantal punten vernieuwen. Na 5 jaar is het daarom evident om te kijken of we dit succes ook met een andere chef kunnen voortzetten’.

Reageer op dit artikel