nieuws

Rudolph van Veen kookt op 25e Zilveren Champignon

Restaurant

Televisiekok Rudolph van Veen is een van de acht chefs die meedoen aan de 25ste editie van de Zilveren Champignon in het Midi-Theater in Tilburg. Vanaf twee uur ’s middags is het evenement gratis toegankelijk voor publiek.

Rudolph van Veen kookt op 25e Zilveren Champignon

De jubileumeditie van de wedstrijd om de Zilveren Champignon is deze keer geen echte competitie maar een kookdemonstratie. Op deze wijze viert initiator Peter Zandboer de 25e verjaardag van het evenement. Verschillende topkoks – waarvan enkele in het verleden meededen aan de competitie – treden aan om met elkaar te koken.

Ook zal voormalig driesterrenchef Cees Helder het eerste exemplaar van het jubileumboek ’25 jaar de zilveren champignon’ uitreiken. Verder wordt bekend gemaakt wie de Nederlandse Gastronomie prijs, De Uncle Ben’s Ring, krijgt.

Acht chefs

De acht chefs die samen met een assistent en een gastheer/vrouw zullen meedoen zijn naast Rudolph van Veen, René Brienen (restaurant Brienen, Well), Frans Gerrits (Catharina ziekenhuis, Eindhoven), Johan van Groeninge en Aswin van Dongen (restaurant Avant-Garde Eindhoven), Mathieu Basemans (Restaurant De Aardborsthoeve, Mierlo), Jan Mommersteeg (restaurant Interpolis, Tilburg), Barry Willemse (Kouwenbergs restaurant, Hengelo) en Harm den Dekker (praktijkleraar De Rooi Pannen, Tilburg).

Cees Helder

De teams moeten binnen vijf uur een meergangenmenu voor acht personen bereiden met champignons, oesterzwammen en andere paddenstoelen. Een jury onder leiding van Cees Helder, Soenil Bahadoer (De Lindenhof, Nuenen) en Willem Dankers (Dorset Mansion House) beoordeelt de gerechten.