nieuws

Sieberen Meerema opent kookstudio

Restaurant

Patron-cuisinier Sieberen Meerema, eigenaar van De Harmonie in Rotterdam, opent 11 september een kookstudio. Deze ligt 300 meter van zijn restaurant en gaat Kookstudio Meerema heten.

Sieberen Meerema opent kookstudio

‘Tien jaar geleden speelde ik al met het idee. Toen zijn we de Harmonie gestart. Maar het bleef altijd mijn interesse houden’, vertelt de bekende chef-kok. Samen met zin vrouw Anja Koot investeerde de Rotterdammer 40.000 euro in de nieuwe kookstudio. ‘We hebben het zelf ingericht met technische goede apparatuur maar het is niet alleen rvs. Het is warm en gezellig.’

De nieuwe kookstudio is ondergebracht in het souterain van hotel Quartier du Port. Toen de locatie beschikbaar kwam, zagen Meerema en Koot daarin potentie voor hun kookstudio die ze naast hun restaurant gaan runnen. ‘We beginnen rustig aan met twee partijen in de week.’ Naast de zakelijke markt wil Kookstudio Meerema ook privégasten binnen krijgen. ‘Bijvoorbeeld als ze hun verjaardag bij ons willen vieren.’ Er is geen nieuw personeel aangetrokken. Meerema en zijn vrouw gaan de kookstudio runnen.

Reageer op dit artikel