nieuws

Soprano Amsterdam moet toch verbouwen

Restaurant

Het Italiaanse restaurant Soprano in Amsterdam moet toch verbouwen als het alcohol wil schenken. Minister Klink wil de regels voor de hoogte van het plafond niet versoepelen.

Soprano Amsterdam moet toch verbouwen

Bezoekers van het Italiaanse restaurant mogen niet drinken, omdat een laag plafond agressief gedrag kan opwekken. Zeker in combinatie met alcoholgebruik.

Plafondhoogte restaurant

Het plafond in een restaurant moet minimaal 2,40 meter hoog zijn en dat van Soprano hangt zeven centimeter te laag. Demissionair minister Ab Klink schrijft in antwoord op Kamervragen dat het ‘gebrek aan persoonlijke ruimte’ als stressfactor werkt. In combinatie met alcoholgebruik leidt dit gemakkelijk tot agressiviteit.

Sluiting

Eigenaar Stefano Lalli zegt in het Parool dat hij een beetje moet lachen om de antwoorden van Klink, maar dat hij inmiddels eieren voor zijn geld gekozen heeft. Hij wil zijn restaurant verbouwen. Tot het zover is, sluit hij zijn zaak om volledig over te gaan op het bezorgen van maaltijden.

Wijn bezorging

Lalli is ook gestart met een nieuw initiatief: wijn bezorgen in het Vondelpark. Per sms krijgen klanten die wat besteld hebben te horen wanneer de bezorger vertrekt. Dan kunnen ze bij de afgesproken ingang van het park hun eten aannemen.

Omdat Nederlanders steeds langer worden, geldt voor nieuwe gebouwen met een bijeenkomstfunctie dat het plafond 2,60 meter hoog moet zijn.

Reageer op dit artikel