nieuws

Syrco Bakker ‘superblij’ met hoge entree Pure C

Restaurant

Voor de 26-jarige chef-kok Syrco Bakker is de entree van Pure C op plek 55 in de Lekker 2012 vooral een beloning voor het team. ‘We werken met jonge en gedreven mensen al anderhalf jaar heel hard. Vorig jaar een superscore bij GaultMillau en nu deze waardering.

Syrco Bakker ‘superblij’ met hoge entree Pure C

In maart 2010 opende Sergio Herman in Strandhotel Cadzand Pure C bar & resto. De driesterrenchef bewaakt, proeft en keurt de kwaliteit, in nauwe samenwerking met Syrco Bakker, die overkwam van Oud Sluis in Sluis.

‘De basiskeuken is van Oud Sluis en ik draag de verantwoordelijkheid voor de keuken’, aldus Bakker. ‘Samen proeven en ontwikkelen we nieuwe gerechten. Vanaf de eerste dag loopt het als een trein. Dat is zwaar en fantastisch tegelijk. Het is super als de gidsen die inspanningen waarderen.’

Bakker is ook blij, omdat Pure C toch een wat ander concept heeft dan veel andere restaurants. ‘De kwaliteit is geen discussie, maar het gebeurt toch op een wat andere manier. Hopelijk staan we aan het begin van een heel mooie toekomst.’

Meer over Lekker 2012:

Reageer op dit artikel