nieuws

’t Schulten Hues denkt aan vertrek

Restaurant

Restaurant ’t Schulten Hues in Zutphen denkt hard na over een vertrek uit het huidige pand. Het restaurant, sinds vorig jaar bekroond met één Michelinster, heeft het oog laten vallen op een majestueuze pand waar voorheen het politiebureau en een ROC waren gevestigd.

’t Schulten Hues denkt aan vertrek

Dat meldt De Stentor. Het gaat om een pand aan het ’s-Gravenhof 5. In dit pand zaten voorheen onder andere een gymnasium, politiebureau, ROC en gemeentekantoren. Of het zover komt, hangt ondermeer af van een haalbaarheidsonderzoek.

Eigenaar en kok Peter Gast en partner Jacqueline van Liere verwachten over ongeveer een maand dat het onderzoeksrapport klaar is. Dan is bekend of het financieel haalbaar is om te verkassen. Het nieuwe pand biedt ’t Schulten Hues meer ruimte, een hoger serviceniveau, betere routing en betere terrasmogelijkheden. Daarnaast biedt het mogelijkheid voor Gast en Van Liere om boven de zaak te wonen.

‘Het is niet alleen voor ons goed’, aldus Gast in De Stentor. ‘Maar ook voor de gemeente. We lopen al een tijdje met het plan rond. Het is voor ons een grote stap.’ De gemeente, die volledig is geïnformeerd over de plannen, verwacht medio september de knoop door te hakken.

Reageer op dit artikel