nieuws

Topkoks doen mee aan live kooksessie via twitter

Restaurant

Niven Kunz, Marcel de Leeuw en Menno Post, chef bij Ron Blaauw Restaurant, doen mee aan een live kooksessie die via twitter te volgen is. De kooksessie is op 28 maart en wordt gehouden in het kooktheater van Koppert Cress in Monster.

Topkoks doen mee aan live kooksessie via twitter

Aan de kooksessie doen ongeveert twintig koks mee, zo laat Eric Miete van Koppert Cress weten. Niven Kunz, Restaurant Niven in Rijswijk, Marcel de Leeuw, sinds 1 maart executive chef van het Mint Hotel in Amsterdam, Menno Post, chef bij Ron Blaauw en andere chef-koks gaan koken met producten en materialen van tien sponsoren. ‘Wij noemen het een Live Twitter Jamsessie. Alles gaat met gesloten beurs plaatsvinden.’

Andere koks die meedoen zijn Wouter van Laarhoven, van Restaurant De Molen in Kaatsheuvel, Moshik Roth van het Brouwerskolkje in Overveen en Patrick Kelder van Creme Crue in Rijswijk.

Jufferen Lunsingh

De organisatie van de Tweetjam is in handen van Koppert Cress, één van de bedenkers ervan is Tjitze van der Dam. Hij is sous-chef bij De Jufferen Lunsingh in Westervelde en lid van het nationaal jeugdkookteam.

Hij zegt over de kooksessie: ‘Er zullen enkele topchefs komen, bijzondere leveranciers en enkele vakgekken die elkaar en de volgers via twitter proberen te inspireren. Maandag 28 maart vanaf half 2 tot half 5 gaat alles live in de lucht.’

De kooksessie is 28 maart live te volgen via Twitter. Dit kan via de accounts van de deelnemende chefs of via de website van Koppert Cress.