Twee voor de prijs van één bij Ducasse

Twee voor de prijs van één bij Ducasse

Alain Ducasse gaat zijn zaken promoten bij een breder publiek. Tijdens de Franse restaurantweek biedt de topkok, in het bezit van negentien Michelinsterren, een diner voor twee aan voor de prijs van één.

Dat meldt De Standaard. Volgens het Belgische dagblad heeft Ducasse het idee gehaald uit de Verenigde Staten, waar het al heel lang bestaat en het een groot succes is. De bedoeling is chique restaurants bereikbaar te maken voor een zo groot mogelijk publiek.

De ‘Tous au restaurant’-week in Frankrijk beleefde vorig jaar de première en telde zo’n duizend deelnemers. Dit jaar hoopt de organisatie dat aantal te verdubbelen. De publieke belangstelling was enorm, met name voor de ‘twee-voor-de-prijs-van-één-formule’. In het artikel staat dat Ducasse het initiatief ook wil gebruiken om de Franse keuken te promoten.

In 2010 beloonde Michelin een derde restaurant van Ducasse met drie sterren: Alain Ducasse at The Dorchester in Londen. Le Louis XV in Monaco en Alain Ducasse au Plaza Athénée in Parijs hadden dat aantal al.

De Franse restaurantweek vindt plaats van maandag 19 tot en met zondag 25 september.