nieuws

Vangstbeperking voor mosselen

Restaurant

Mosselvissers mogen vanaf maandag minder mosselen en mosselzaad uit de Waddenzee halen. Dat heeft de Raad van State vrijdag bepaald in de procedure die natuurbeschermings-organisaties hadden aangespannen tegen het ministerie van Landbouw.

Vangstbeperking voor mosselen

De Zeeuwse mosselvissers mochten volgens de verleende vergunning voor 30,6 miljoen kilo mosselen en mosselzaad vangen. De Raad van State bracht dit terug naar 20,4 miljoen kilo.

Net als vorig jaar werd eenderde van de vergunning geschorst. Volgens een woordvoerder van de Raad van State is gekozen voor een middenweg. Hij stelt dat het om een voorlopig besluit gaat en dat de verantwoordelijke minister nog gaat onderzoeken of de visserij de natuurlijke kenmerken van de Waddenzee daadwerkelijk aantast. ‘Dat kan nog wel een aantal weken duren’, aldus de zegsman.

Een woordvoerder van het ministerie van Landbouw rept van een opmerkelijke uitspraak. ‘We hebben de technische kanttekeningen en suggesties opgevolgd na de uitspraak van vorig jaar en dachten het goed te hebben gedaan.’

Reageer op dit artikel