Verantwoorde vis in restaurant Jamie Oliver

Verantwoorde vis in restaurant Jamie Oliver

Restaurant Fifteen gaat aan de slag met duurzame vis. De Amsterdamse vestiging van kok Jamie Oliver ontvangt op 17 november het MSC-certificaat. MSC ...

Niet alleen gasten van Fifteen, ook de jongeren die er een koksopleiding volgen, maken kennis met het duurzame keurmerk. Het is de bedoeling dat de aankomende koks later op hun beurt het belang van duurzame vis doorgeven aan de volgende lichting jonge koks.

MSC-vis tegen overbevissing

,,Door met MSC-vis te werken, kunnen restaurants ook in de toekomst lekkere tonijn blijven serveren. Zo kunnen we gezamenlijk de strijd aangaan tegen de overbevissing en de natuur onder water weer gezond maken'', vindt Carel Drijver, hoofd oceanen en kusten bij het Wereld Natuur Fonds (WNF).

Battle om beste recept

Het MSC-keurmerk wordt onthaald met een feestje dat het WNF medeorganiseert: maandag is er een battle tussen diverse chef-koks. De kok met het beste recept voor MSC-tonijn, de American Albacore tonijn, wint de wedstrijd.

De MSC-vis wordt geleverd door Fishes. Bart van Olphen, oprichter van Fishes, zet zich al jaren in voor duurzame vis en heeft zich ook ontwikkeld tot distributeur en specialist. Hij is blij dat er eindelijk duurzame tonijn verkrijgbaar is.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.