nieuws

Vier nieuwe leden Alliance

Restaurant

Restaurant Ciel Bleu van het Okura Hotel Amsterdam is aangesloten bij restaurantorganisatie Alliance Gastronomique. Ciel Bleu is een van de vier nieuwe restaurant van de Alliance, de club van Nederlandse toprestaurants.

Vier nieuwe leden Alliance

De andere aanwinsten van Alliance zijn De Vlindertuin in Zuid-Laren, Tout a Fait in Maastricht en Merlet in Schoorl.

Volgens Alliance-voorzitter John Beeren hebben de nieuwe leden al jarenlang een lange band met de Alliance. ‘Bijna allemaal zijn ze ooit begonnen in een Alliance-restaurant. Onze leden zijn via een rode draad verbonden en het bewijst dat we jonge mensen kunnen opleidingen tot grote chefs en zelfstandig ondernemers’, aldus Beeren in De Telegraaf.

‘Het lidmaatschap van het Ciel Bleu zien wij als een erkenning van de kwaliteit van onze restaurants’, laat topman Marcel van Aelst van Okura in een eerste reactie weten.

De vier nieuwe leden zijn samen goed voor vijf Michelinsterren. De bekendmaking van de nieuwe leden vond plaats in Librije’s Hotel in Zwolle. Restaurant De Librije is een van de toonaangevende leden van de Allliance.

Reageer op dit artikel