Visconsumptie sterk gestegen

Visconsumptie sterk gestegen

Nederlanders eten steeds meer vis. De visconsumptie per gezin steeg de afgelopen zes jaar met bijna 30 procent tot 7,5 kilo in 2006. In 2000 was dit nog ...

Dat blijkt uit de jaarcijfers over visconsumptie in ons land. De zoute haring blijft Nederlands meest favoriete vissoort. Gevolgd door de gerookte zalm en de gewone zalm. Vierde staat kabeljauw en de top-5 wordt compleet gemaakt door gebakken kibbeling.

Bedreigd
De hoge positie van kabeljauw in deze ranglijst is opvallend te noemen. De vissoort wordt bedreigd en de hoeveelheid toegestane kabeljauwvangst wordt sinds 2004 beperkt. De hoeveelheid kabeljauw in de Noordzee is vandaag de dag eenvijfde van het bestand van omstreeks 1970.

Zie ook:
Oproep: Haal schol en tong van menukaart

Bekijk deze collectie

Menukaart

De menukaart is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de bedrijfsvoering. Hier staat immers datgene wat je verkoopt. Hoe maak je een menukaart, wat zet je erop en welke prijzen horen daarbij? In deze collectie tips en inspiratie voor het maken van een winstgevende menukaart.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.