nieuws

Wijn heeft heilzame zomerse werking

Restaurant

Wijn drinken in de zomer heeft een heilzame werking. Stofjes in druiven beschermen huidcellen tegen ultraviolette stralingen, waardoor de huid minder snel verbrand.

Wijn heeft heilzame zomerse werking

Dit is de uitkomst van een onderzoek van de University of Barcelona en de Spanish National Research Council. Zij bestudeerden de chemische reactie van de huid na blootstelling aan ultraviolette straling van de zon. Druiven gaan de chemische reactie tegen die huidcellen vernietigd en verbranding veroorzaakt.

Volgens onderzoeksleider Marta Cascante bewijst het onderzoek dat druiven beschermend werken tegen zonnebrand en zelfs huidkanker. Het beeld van gezonde gebruinde bewoners van mediterrane landen wordt ondersteund door dit onderzoek. Eerdere studies pleitten al voor een mediterrane levensstijl. Zo zijn tomaten, olijfolie en rode wijn in het verleden gekoppeld aan een verkleind risico op kanker.

Reageer op dit artikel