nieuws

Winnaar Bocuse d’Or 2011 krijgt geen ster

Restaurant

Rasmus Kofoed van restaurant Geranium in Kopenhagen, de winnaar van de Bocuse d’Or 2011, heeft van Michelin een nominatie voor een ster ontvangen. De gehoopte ster zelf bleef echter uit.

Winnaar Bocuse d’Or 2011 krijgt geen ster

Kofoed had gehoopt op een ster. Hij liet in verschillende Deense media en ook in het Duitse NDR-televisieprogramma Ostsee Report weten, een beetje teleurgesteld te zijn dat hij geen Michelin-ster heeft ontvangen. Zijn restaurant in Kopenhagen staat als veelbelovend bekend is nu ook als zodanig aangemerkt door de inspecteurs van de Rode Gids.

De Deense topchef is exponent van de ‘Nordic Cuisine’ en kookt veel met regionale producten. In een reportage van het programma Ostsee Report, op de Duitse televisiezender NDR die op 20 maart is uitgezonden, was Kofoed samen met René Redzepi van Noma te zien als vertegenwoordiger van deze Noord-Europese kookstroming.

Op 26 januari van dit jaar won Kofoed de hoofdprijs bij de kookcompetitie om de Bocuse d’Or. Eerder in 2007 sleepte hij de zilveren Bocuse d’Or (tweede prijs) in de wacht en in 2005 veroverde hij de derde plek op het erepodium (bronzen Bocuse d’Or)

Reageer op dit artikel