nieuws

Winstval voor Gordon Ramsay

Restaurant

De Schotse tv-kok Gordon Ramsay heeft een wel heel slecht financieel jaar achter de rug. De winst van zijn Britse restaurants is met 90 procent gedaald. De kok en zijn zakenpartner, Ramsay’s schoonvader Chris Hutcheson, hebben volgens de Britse krant The Guardian 5,8 miljoen euro in de restaurants moeten pompen.

Winstval voor Gordon Ramsay

De problemen zijn volgens de Britse media te wijten aan Ramsay’s ambitieuze expansieplannen en de sluiting van twee belangrijke etablissementen in Londen. De winst voor belasting daalde van 3 miljoen pond (3,5 miljoen euro) in 2007 naar 383 duizend pond (447 duizend euro) nu.

Elf zaken

De financiële injectie maakt deel uit van een plan dat Ramsey’s restaurantketen door de zware economische crisis moet loodsen. De kok heeft in Londen elf zaken. In totaal heeft de onderneming 750 mensen in dienst.

Narcist

Ramsey zorgde een maand geleden voor heibel omdat hij een Australische journaliste had vergeleken met een varken en haar een lesbienne had genoemd. Dat leidde tot grote woede in Australië. De verslaggeefster noemde Ramsey daarop een ‘arrogante narcist’.

Reageer op dit artikel