nieuws

Wokrestaurant stapt naar Raad van State

Restaurant

De eigenaar van een wokrestaurant in Middelburg is naar de Raad van State gestapt omdat hij het niet eens is met een opgelegde boete van 20.100 euro. Het horecabedrijf kreeg de boete vanwege onderbetaling van drie Chinese studenten in 2007.

Wokrestaurant stapt naar Raad van State

Volgens de eigenaar van het wokrestaurant zit de Arbeidsinspecite er naast met de overtrading van de Wet of het minimumloon. Binnen enkele weken zal de Raad van State uitspraak doen.

Het voorval deed zich voor in 2007 toen bij een inspectie drie studenten aan het werk waren. Volgens de eigenaar van het restaurant werkten de studenten niet meer dan tien uur per week wat voor buitenlandse studenten toegestaan is. De horecaondernemer kon echter geen bewijsstukken hiervoor aanleveren.

De studenten zelf verklaarden tegenover de Arbeidsinspectie dat ze tussen de 27 en 54 uur werkten per week. De Arbeidsinspectie ging vervolgens over tot het opleggen van een boete van totaal 20.100 euro.

Reageer op dit artikel