nieuws

Congres over groente van AF&BM in kas Vork & Mes

Restaurant

De Association of Food and Beveragement Management (AF&BM) houdt op 24 september een groentecongres waarbij een deel van het middagprogramma plaats vindt in de kas van restaurant Vork & Mes in Hoofddorp.

Congres over groente van AF&BM in kas Vork & Mes

Thema van de bijeenkomst in Hoofddorp voor 125 leden van de AF&BM is ‘Groen, Groente, Groenten!’ Doel is het inspireren van de leden, food & beveragemensen in de horeca en aanverwante branches. ‘We komen regelmatig bijeen met onze club en dit keer staat food centraal en hebben we voor het actuele onderwerp groenten gekozen. Als onze leden met één leuk idee naar huis gaan, is de dag al geslaagd’, vertelt Richard Francke, voorzitter van de AF&BM en directeur van De Industrieele Groote Club in Amsterdam.’

80 procent groente

Een groot deel van de bijeenkomst is in de kas waar chef-kok Jonathan Karpathios van restaurant Vork & Mes zijn groenten verbouwd. Karpathios heeft als filosofie dat 80 procent van zijn restaurantmenu uit groenten moet bestaan. Naast Karpathios zal foodtrendwatcher Marjan Ippel in de kas ingaan op de groentetrend.

Talkshow

Daarna verplaatst het gezelschap zich naar restaurant Vork & Mes waar een talkshow volgt met gasten als ster- en groentekok Niven Kunz, diëtiste Brenda Frunt, culinair consultant Ruud Wunneberg en wijnschrijver Harold Hamersma. De presentatie van de talkshow is in handen van Bianca Roemaat, culinair redacteur van het vakblad Misset Horeca.

Samen met de aanwezige leden zullen de talkshowgasten zich buigen over de vraag of groente inderdaad de trend van dit moment is of dat het al lang ingeburgerd is. Verder komt aan de orde hoe je groente met wijn combineert en of groenten inderdaad zo gezond zijn als wordt verondersteld.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden op www.afbm.nl of via info@afbm.nl.

Reageer op dit artikel