nieuws

Actieweek met hoofdrol voor Nederlandse wijnen

Restaurant

Restaurants uit de provincies Noord- en Zuid-Holland en Utrecht doen van 22 tot en met 28 oktober mee aan het Neerlandsch wijndiner. Voor 65 euro serveren zij een viergangenmenu, inclusief een wijnarrangement met wijnen van Nederlandse bodem. Restaurants met een Michelinster of 15 punten bij GaultMillau mogen 10 euro meer vragen.

Actieweek met hoofdrol voor Nederlandse wijnen

Het Neerlandsch wijndiner vindt plaats van 22 tot en met 28 oktober en is een idee van HorecaIdee, in samenwerking met Wijngaard Hof van Twente. Met dit initiatief moeten wijnen uit eigen land ‘letterlijk en figuurlijk op de kaart worden gezet’.

Aan de speciale week wordt deelgenomen door restaurants uit de provincies Noord- en Zuid-Holland en Utrecht. Zij bieden een viergangenmenu inclusief wijnarrangement van drie gangen aan voor 65 euro. Restaurants met een Michelinster of 15 punten in GaultMillau mogen een verkoopprijs van 75 euro hanteren.

Op de deelnemerslijst staan onder andere het Serre Restaurant van Hotel Okura Amsterdam, Bolenius in Amsterdam, Savelberg* in Voorburg, Hermitage* in Rijsoord, De Burgemeester* in Linschoten en ’t Amsterdammertje* in Loenen aan de Vecht.

Van de opbrengst van de wijnarrangementen tijdens Het Neerlandsch wijndiner gaat 1 procent naar de Meike Voorma school in Bafut, Kameroen. Deze school voorziet in de zorg voor kinderen met een zware handicap.

Bron: APS/ANP

Reageer op dit artikel