nieuws

Belgisch driesterrenrestaurant weg uit Brugge

Restaurant

Driesterrenrestaurant Hertog Jan in het Belgische Brugge gaat verhuizen. Gert De Mangeleer en Joachim Boudens betrekken medio 2014 een nieuwe locatie in Zedelgem. In december wordt gestart met de werkzaamheden aan de historische boerderij, die in 2010 door het duo werd gekocht.

Belgisch driesterrenrestaurant weg uit Brugge

Zedelgem, de nieuwe locatie van Hertog Jan in Brugge, is gelegen iets ten zuiden van Brugge. Eigenaren Gert De Mangeleer (chef) en Joachim Boudens (sommelier) kochten er in 2010 een historische boerderij, die vanaf media 2014 geldt als nieuwe locatie voor het restaurant dat vorig jaar november de derde ster kreeg van Michelin.

Historisch goed restaureren

‘In december wordt op de nieuwe locatie begonnen met de werkzaamheden’, aldus De Mangeleer en Boudens. ‘Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de plannen om het historisch goed te restaureren en er een restaurant aan te bouwen.’

Milieu zo min mogelijk belasten

Daarbij wordt volgens het duo alles in het werk gesteld om er zo verantwoord mogelijk te werken. ‘Met respect voor alle stakeholders in een poging om de natuur zo min mogelijk te belasten. In 2014 verhuist het restaurant naar de nieuwe locatie.’

De Mangeleer en Boudens zijn sinds 2002 eigenaar van Hertog Jan in Brugge. Vorig jaar november ontving van het Michelin de derde ster. In het restaurant staan zestien tafels en is plek voor vijftig gasten. De 25 medewerkers hebben een gemiddelde leeftijd van 22 jaar.

Reageer op dit artikel