nieuws

FNV legt geschil met Horecavakpunt bij

Restaurant

Het conflict tussen FNV Horeca en HorecaVakPunt, een samenwerkingsverband tussen bedrijfsleven en onderwijs, is opgelost. FNV stapte in maart 2011 uit HorecaVakPunt omdat er geen afspraken gemaakt konden worden over de arbeidstijden van leerlingen. Dit is nu wel gebeurd; in de cao horeca.

FNV legt geschil met Horecavakpunt bij

Na een afwezigheid van 1,5 jaar gaat FNV Horeca nu weer deelnemen aan HorecaVakPunt. Begin 2011 wilde zowel Koninklijke Horeca Nederland als de beroepsverenigingen geen norm stellen aan de arbeidstijden voor HorecaVakPunt-leerlingen. FNV Horeca heeft toen besloten uit HorecaVakPunt te stappen.

Met de komst van een nieuwe cao horeca per 1 augustus 2012 is aan de bezwaren van de FNV rondom arbeidstijden voor leerlingen grotendeels tegemoet gekomen, zo laat de bond weten in een persverklaring. ‘In deze cao is de norm voor leerlingen: 38 uur per week en recht op een vrij weekend. Door deze verandering hebben we besloten om de deelname aan HorecaVakPunt te hervatten.’

FNV Horeca vindt dat de positie van de leerling altijd centraal moet staan. Naast een kwalitatief goede opleiding dienen de omstandigheden op de leer-werkplek optimaal te zijn. Daarbij horen ook fatsoenlijke arbeidstijden, zegt de vakbond.

Reageer op dit artikel