nieuws

Kok bereidt diner in vaatwasser

Restaurant

Souschef René Klein van hotel Villa Ruimzicht in Doetinchem heeft een driegangendiner bereid in een vaatwasser. Het experiment was het gevolg van een spontane weddenschap. Als de video die is gemaakt van de bereiding 500.000 keer wordt bekeken, krijgt Klein een fles wijn.

Kok bereidt diner in vaatwasser

‘Het kwam onder het genot van een glaasje wijn ter sprake, vertelt souschef René Klein van hotel Villa Ruimzicht in Doetinchem aan Algemeen Dagblad het verhaal achter het bereiden van een driegangendiner in een vaatwasser.

Video op YouTube

De directeur van BesteProduct.nl, de overbuurman van het hotel, vroeg Klein op een Achterhoekse proeverij of hij ook kon koken in een vaatwasser. Klein stelde een menu samen en er werd een video van gemaakt, die op YouTube is geplaatst. Klein krijgt een fles wijn als de video meer dan 500.000 keer wordt bekeken.

‘Culinair hoogstandje’

Klein vertelt in het artikel dat hij zich aan zijn stand verplicht voelde er ‘een culinair hoogstandje’ van te maken. Zijn voorgerecht was scholfilet met limoen, geserveerd met een salade van lauwwarme rode kool en saffraanmayonaise.

Als hoofdgerecht serveerde hij zacht gegaarde konijnenrugfilets omwikkeld met katenspek en pestoaardappeltjes. Alles verpakt in plastic zakjes en gegaard door het warme water, aldus Algemeen Dagblad.

Het driegangenmenu werd afgesloten met crème brûlée in een weckpotje met gepocheerde appeltjes en een gelei van Montferlandse pruufke, een Achterhoekse variant op whiskey.

Klein beetje smokkelen

Klein verklapt in het artikel dat hij wel een klein beetje moest smokkelen om te kunnen koken met stoom en water op een temperatuur van 65 graden. Hij had de aardappeltjes voorgegaard, omdat het anders niet lukte.

Reageer op dit artikel