nieuws

Silvester’s Sittard ‘aangenaam verrast’ met Bib Gourmand

Restaurant

We zijn heel blij en aangenaam verrast’, reageerde Monique Heijligers van Silvester’s in Sittard maandagochtend 5 november op de door Michelin toegekende Bib Gourmand. ‘We kregen vanochtend een felicitatie-sms, maar wisten toen nog van niets. We staan te springen in de zaak.

Silvester’s Sittard ‘aangenaam verrast’ met Bib Gourmand

Voor Monique en Silvester Heijligers van Silvester’s in Sittard kan het niet op. Twee jaar geleden sloten ze hun restaurant, omdat ze het niet rendabel kregen. Op verzoek van gasten heropenden ze slechts zeventien dagen later met een laagdrempelig concept.

‘Vorig jaar de prijs-plezier award van GaultMillau en nu een Bib Gourmand’, aldus Monique Heijligers. ‘In twee jaar evenzoveel beloningen voor ons concept, wat moeten we daarop zeggen. De beste beloning is wel dat we heel goed draaien, maar deze twee helpen daar heel goed bij.’

Driegangenkeuze menu ontbrak

Monique en Silvester werden maandagochtend verrast met een sms, waarin ze werden gefeliciteerd met de toegekende Bib Gourmand. ‘We wisten nog van niets. Toen we het op internet wilden terugkijken, kregen we geen verbinding (er was een storing bij KPN, red.). Gelukkig kregen we het niet veel later alsnog bevestigd.’

‘In maart hebben we de zaak gerestyled, waardoor het beter paste bij het nieuwe concept’, aldus Monique. ‘Vanwege de vliegende start na de opening hadden we daarvoor de middelen. Aan de kaart is toen ook een driegangenkeuzemenu toegevoegd.’

Geïnspireerd door Michelin

Niet op verzoek van Michelin, maar wel geïnspireerd door Michelin, aldus Monique. ‘Voor de restyling hebben we bezoek gehad van een inspecteur. Hij vertelde dat we wat betreft prijs en kwaliteit in aanmerking zouden kunnen komen voor een Bib Gourmand, maar dat we niet voldeden aan de criteria omdat we geen keuzemenu hadden (wel een verrassingsmenu, red.).’

In eerste instantie werd de opmerking van de inspecteur terzijde geschoven, ‘maar uiteindelijk hebben we toch besloten het toe te voegen’. Monique: ‘Niet vanwege Michelin, maar vooral om het assortiment uit te breiden. We zagen de toegevoegde waarde ervan. De inspecteur heeft ons dus een zet in de goede richting gegeven. En nu hebben we ook nog een Bib ontvangen. We zijn heel blij en aangenaam verrast.’

Plekje op het krijtbord

Zondagavond was ik bezig het krijtbord te vullen en vroeg ik Silvester gekscherend of ik een plek moest vrijhouden, zodat ik er maandag (vandaag, red.) op kon schrijven dat we een Bib Gourmand hebben ontvangen. ‘Keep on dreaming’, was zijn reactie. Maar het staat er inmiddels op, hoor.’

Klik hier voor de vervallen Bib Gourmands 2013
Klik hier voor de nieuwe Bib Gourmands 2013
Klik hier voor het volledige overzicht met Bib Gourmand Restaurants

Reageer op dit artikel