nieuws

Gastvrouw van het Jaar GaultMillau 2014 werkt in Sluis

Restaurant

De Gastvrouw van het Jaar GaultMillau 2014 werkt in Sluis. ‘Gastvrijheid is voor Evelyne de Potter-Scholtes een way of life’, aldus de culinaire gids, die haar maandag 28 oktober in Amsterdam RAI beloonde met de bij deze titel horende award.

Gastvrouw van het Jaar GaultMillau 2014 werkt in Sluis

La Trinité in Sluis verhuisde eerder dit jaar van de Groote Markt naar de Kaai van Sluis. ‘Zoals chefs altijd even moeten wennen aan die nieuwe kachel, zo ging het in het begin ook met Evelyne de Potter-Scholtes in haar nieuwe zaak met veel meer couverts dan voorheen’, aldus GaultMillau.

Vis in het water

Die beginperiode duurde volgens GaultMillau echter kort en al gauw voelde ze zich als een vis in het water. ‘En veel beter dan ooit. Ze bemoeit zich met de keuken en heeft zelfs invloed op chef De Potter’, aldus de culinaire gids.

Oog voor detail

Het vervolg: ‘Ze stuurt het personeel aan op een vriendelijke en sympathieke manier. Ook haar gasten krijgen een soort thuisgevoel als ze aan tafel komt. Met haar oog voor detail en een flinke portie mensenkennis is iedereen bij haar in de juiste handen.’

Stabiele factor

GaultMillau noemt gastvrijheid bij De Potter-Scholtes een ‘way of life’. ‘Met haar open mind en warme karakter is ze de stabiele factor aan de voorkant van La Trinité. Een gastvrouw van topklasse.’

De award werd de Gastvrouw van het Jaar maandag 28 oktober uitgereikt tijdens de Dag van GaultMillau in Amsterdam RAI.

Reageer op dit artikel