nieuws

GaultMillau 2014: Ciel Bleu heeft Sommelier van het Jaar

Restaurant

De Sommelier van het Jaar GaultMillau 2014 werkt bij restaurant Ciel Bleu in het Okura-hotel in Amsterdam. Noël van Wittenbergh kreeg de award voor deze titel maandag 28 oktober tijdens de Dag van GaultMillau in de hoofdstad. ‘De kroon op zijn vakmanschap’, aldus de culinaire gids.

GaultMillau 2014: Ciel Bleu heeft Sommelier van het Jaar

‘GaultMillau zet met deze award graag de kroon op zijn vakmanschap’, zo klinkt de verklaring om Noël van Wittenbergh van Ciel Bleu Amsterdam te verkiezen tot Sommelier van het Jaar 2014.

Amsterdam
‘Soms is hij een beetje te bescheiden, want het liefst laat hij zijn wijnen spreken’, aldus GaultMillau. ‘Maar wie hem hoog boven Amsterdam als hoofdsommelier aantreft, kan met een gerust hart de wijnkeuze aan hem overlaten.’

Wijn en spijs
Volgens de culinaire gids staat Van Wittenbergh bekend om zijn encyclopedische wijnkennis en ruime ervaring in het combineren van wijn en spijs. ‘Zijn adviezen zijn altijd goed en precies. Hij geniet onder collega’s veel waardering.’

Gilde van Sommeliers
Van Wittenbergh is lid van het proefcomité van het Nederlands Gilde van Sommeliers en houdt zijn kennis verder actueel door veel proeverijen bij te wonen.

De award die hoort bij de titel Sommelier van het Jaar 2014 werd maandag 28 oktober uitgereikt tijdens de Dag van GaultMillau in Amsterdam RAI.

Reageer op dit artikel