nieuws

GaultMillau: 45 nieuwe namen in gids 2014

Restaurant

Maandag 28 oktober 2013 is in de Rai in Amsterdam de nieuwe GaultMillau-gids voor 2014 vrijgegeven. Er staan 45 nieuwe namen in de gids. Dertig restaurants zijn niet meer opgenomen. De eredivisie van de lijst – restaurants met 16 punten en hoger – telt 77 namen. Dit zijn er acht meer dan vorig jaar.

GaultMillau: 45 nieuwe namen in gids 2014

Onder de nieuwe zijn de hoogst genoteerde Hemelrijk Restaurant en Lucas Rive, die beide met 16 punten de ranglijst binnenkomen. Ook Daalder in Amsterdam komt hoog binnen met een notering van 15 punten.

De absolute top in GaultMillau telt vier restaurants. De Librije, Beluga Loves You, de Leest (alle drie 19,5 punten) en Boreas uit Heeze met 19 punten. Verdwenen uit de absolute top zijn Oud Sluis (sluit binnenkort de deuren) en Beluga. Dit laatste restaurant in Maastricht van Hans van Wolde is gewijzigd en gaat sinds begin oktober door het leven als Beluga Loves You.

Jan van Lissum, uitgever van de culinaire gids, betitelt 18 restaurants als Veelbelovend. Dit betekent dat zij – als de huidige lijn wordt voortgezet – volgend jaar mogelijk meer punten krijgen.

Reageer op dit artikel