nieuws

Les Ombrelles ‘gigantisch blij’ met Bib Gourmand 2014

Restaurant

‘Je mag wel weten dat ik even gejankt hebt.’ Ton van ’t Hof reageert geëmotioneerd op het nieuws dat zijn Les Ombrelles een Bib Gourmand 2014 ontvangen heeft. ‘Na dertig jaar is dit een bijzondere bekroning.

Les Ombrelles ‘gigantisch blij’ met Bib Gourmand 2014

Van ’t Hof was in eerste instantie niet eens op de hoogte van het feit dat de Bib Gourmand 2014 op maandagochtend bekend werd. ‘Ik sprak een half jaar terug met Michelin en zij vertelden me dat het op donderdag 7 november pas bekend zou worden.’ De vreugde is er echter niet minder om. ‘We zijn echt gigantisch blij. Zeker in een tijd als deze, waarin je ziet dat alle ‘grote jongens’, sterrenchefs, naar ‘ons niveau’ komen. Dan is het mooi dat je op deze manier onderscheiden wordt.’

Lange weg

Van ’t Hof is al dertig jaar eigenaar van het Haagse Les Ombrelles. De laatste twintig jaar samen met zijn vrouw Nicolette. ‘Als je dan na zo’n lange tijd een Bib Gourmand krijgt, is dat een mooie bekroning.’

Verrassing

De verrassing is vanochtend groot, maar er is wel specifiek op ingezet op een Bib Gourmand, aldus Van ’t Hof. ‘Twee jaar geleden sprak ik een inspecteur met de vraag of wij niet voor een Bib in aanmerking kunnen komen. Het afgelopen jaar was hij bij ons in de zaak en kregen we een compliment. We hadden dus goede hoop. Maar de bevestiging nu is wel een verrassing.’


» Bekijk hier het complete Bib Gourmand-overzicht 2014

» Nieuwe Bib Gourmands 2014

» Vervallen Bib Gourmands 2014

Reageer op dit artikel