nieuws

Nieuw driesterrenrestaurant in Italië

Restaurant

Michelin heeft Restaurant Reale in Castel di Sangro van de Italiaanse topkok Niko Romito bekroond met een derde ster. Italië telt nu acht restaurants met drie Michelinsterren.

Nieuw driesterrenrestaurant in Italië

Naast een nieuw driesterrenrestaurant krijgt Italië ook drie nieuwe tweesterrenrestaurants. Dat zijn Villa Feltrineli, Devero restaurant en Locanda Serafino. Verder strooide Michelin met 29 nieuwe sterrestaurants.

De kersverse driesterrenchef Niko Romito van Restaurant Reale liet in een emotionele reactie weten dat hij na het krijgen van de tweede ster in 2009 aanbiedingen kreeg om elders te gaan werken maar een goede keuze heeft gemaakt om in het kleine dorp in Midden Italië te blijven zitten.

De Italiaanse Michelingids, die deze week verschijnt, telt naast 8 driesterrenrestaurants nu 40 restaurants met twee Michelinsterren en 281 restaurants met één ster.

Reageer op dit artikel