nieuws

Jacob Jan Boerma gastkok bij Hangar 7 in Oostenrijk

Restaurant

Jacob Jan Boerma van De Leest** in Vaassen is in november gastkok bij Ikarus Restaurant van Hangar 7 in Oostenrijk. Boerma is na Jonnie Boer en Sergio Herman de derde Nederlandse topchef die geselecteerd is voor het bijzondere restaurantconcept.

Jacob Jan Boerma gastkok bij Hangar 7 in Oostenrijk

In november staat de hele maand het menu van Boerma op de kaart van Ikarus Restaurant in het Oostenrijkse Salzburg. Boerma zelf kookt er de eerste twee dagen van de maand, waarna het team van Ikarus de rest van de maand zelfstandig de gerechten van de Nederlandse chef maakt.

Jonnie Boer van De Librije*** was vijf jaar geleden de eerste Nederlander die door Ikarus was geselecteerd. Twee jaar geleden gevolgd door Sergio Herman van Oud Sluis***. Nu is het dus de beurt aan Boerma, die zegt trots te zijn om gastkok te zijn in dit restaurant.

‘Wij zijn uitgenodigd door Roland Trettl van Hangar 7. Het is uniek, want daarmee ben ik de derde Nederlander na Jonnie Boer en Sergio Herman. Er gaan nog veel Nederlandse chefs volgen, heeft Trettl gezegd. Dat is goed voor ons land’, aldus Boerma.

Ikarus Restaurant bestaat negen jaar en is gevestigd in Hangar 7, een futuristisch gebouw in Salzburg, eigendom van energiedrankproducent Red Bull. Het restaurant nodigt maandelijks een topchef uit de wereld uit om een menu te koken.

Enkele bekende topchefs die de afgelopen jaren in Ikarus kookten, zijn: Sven Elverfeld (Duitsland), Joan Roca (Spanje), Grant Achatz (VS), René Redzepi (Denemarken), Andreas Caminada (Zwitserland), Massimo Bottura (Italië), Margot Janse (Nederland/Zuid-Afrika) en Peter Goossens (België).

Roland Trettl, die de wereld over reist op zoek naar de beste chefs voor zijn restaurant, is erg enthousiast over Nederland. Volgens hem behoren Boer, Herman en Boerma tot de tien beste chefs ter wereld. Onlangs was hij in Nederland om nader kennis te maken met Boerma en restaurant De Leest.

Reageer op dit artikel