nieuws

Reactie Hans van Wolde op plek 11 in Lekker 2015

Restaurant

Hans van Wolde staat in Lekker 2015 op positie 11. Hij is hier ‘blij’ mee. Vorig jaar parkeerde Lekker hem op positie 99 vanwege een aangekondigde formulewijziging. Hij zei toen tegen Misset Horeca ‘We zullen zien wie gelijk krijgt’. ‘Dit voelt wel als gelijk krijgen,’ concludeert hij nu.

Reactie Hans van Wolde op plek 11 in Lekker 2015

‘Ik ben blij met deze notering. Helaas was er geen plaats in de top 10 van Lekker 2015,’ lacht Hans van Wolde maandagochtend 27 oktober. Hij heeft zojuist zijn nieuwe plek in de ranglijst te horen gekregen. ‘Ik ben tevreden. Al heb ik de motivatie van Lekker voor mijn positionering nog niet gelezen.’ Ik heb eerder tegen Annelies Pijper – hoofdredacteur van Lekker – gezegd: ‘Vorig jaar hebben jullie me uitgelachen. We zullen zien wie gelijk krijgt. We gaan naar het laagdrempelige toe. Er komen echt geen toprestaurants bij in Nederland. Het heeft niet alleen met eten te maken, de gast bepaalt zelf wat top is. En ik heb daarin wel gelijk gekregen. Maar we zijn er nog niet.’

‘Snap de ranglijst niet’

Van Wolde vervolgt: ‘Ik ben blij met mijn positie, maar dat wil niet zeggen dat ik de ranglijst snap. Hoe kun je nu het ene restaurant boven het andere plaatsen? Als ik de ranglijst bekijk ben ik zeer verbaasd. Hoe kan een Bord’eau (plek 72) of een Chapeau (25) slechter zijn dan Ron Gastrobar (23)? Begrijp me niet verkeerd, Ron Blaauw is een goede vriend van me, maar dit klopt toch niet? Misschien kiezen ze dan echt voor alleen ‘lekker’ en telt de rest niet mee? Hoe bepalen ze het?’

On hold gezet

Lekker hoofdredacteur Annelies Pijper laat in een reactie aan Misset Horeca weten dat ze Van Wolde va ochtend heeft gebeld en gefeliciteerd met de elfde plek. ‘Wat hij neerzet is supergoed. Vorig jaar hebben we hem on hold gezet omdat hij zijn nieuwe concept aankondigde en we dat niet meer op tijd konden beoordelen voor de gids.’ Over de opmerkingen over de nieuwe lijst van de Maastrichtse restaurateur zegt ze: ‘Iedereen mag vinden wat hij wil en we staan zeker open voor een dialoog.’

Hans van Wolde: 100% Shared Dining

Hans van Wolde gaat zijn koerswijziging verder doorvoeren in Beluga. Vanaf volgend jaar gaat hij over op 100 procent sharing. We hebben samen met Niels Datema een servies ontwikkeld, Love to Share, en daarmee gaan we al onze gerechten 100 procent sharing maken.’ Zijn koerswijziging heeft volgens Van Wolde goed uitgepakt voor Beluga. ‘Ik zit gewoon weer vol. Zoals ik al zei: de gast bepaalt wat goed is en daar hecht ik waarde aan. Niet aan de gidsen. We zullen zien wat Michelin doet in november.’

Lekker-gids bestellen? Klik hier.

Reageer op dit artikel