nieuws

Slow Food bestaat 25 jaar

Restaurant

De internationale beweging die zich inzet voor een evenwichtiger voedselsysteem, Slow Food, bestaat 25 jaar. Op 10 december wordt dit wereldwijd gevierd.

Slow Food bestaat 25 jaar

Wereldwijd zullen meer dan 100.000 mensen deelnemen aan talloze evenementen die draaien rond de Ark van de Smaak, de catalogus van bedreigde voedselproducten van Slow Food. In ons land staan een twintigtal evenementen op de rol, variërend van kooksessies tot lezingen.

Slow Food werd in 1989 opgericht in Italië als verzetsbeweging tegen het snel oprukkende fenomeen ‘fast food’. Daarbij stonden de begrippen ‘lekker, puur en eerlijk’ centraal. In de filosofie van Slow Food spelen kleinschaligheid, ambachtelijkheid en lokale herkomst van voedselproducten een belangrijke rol.

Slow Food Internatioinaal is actief in 150 landen. Het ledental wereldwijd staat op 100.000.

Reageer op dit artikel