nieuws

Tweede partij voor examen sociale hygiëne

Restaurant

Naast SVH is er nu een tweede partij die examens mag afnemen voor de verklaring sociale hygiëne. 18 december is het eerste diploma sociale hygiëne door Cihex afgegeven aan Bashir Mantel, werknemer van B&B Lunchrooms in Amsterdam.

Tweede partij voor examen sociale hygiëne

Cihex, van oprichters Marinus Hoorntje en Fabio Klein, verzorgt geen opleidingen of leermiddelen, maar neemt alleen examens af. Klein: ‘Wij staan voor onafhankelijke examinering. En in onze visie is dat alleen mogelijk als het exameninstituut zich niet inlaat met de verzorging van opleidingen of het uitgeven van leermiddelen.’ SVH heeft grote bezwaren tegen de gang van zaken van Cihex. ‘Wij betreuren het dat Cihex verwarring schept. We willen er als SVH met nadruk op wijzen dat het afleggen van een examen bij Cihex niet leidt tot bijschrijving in het register,’ reageert SVH-directeur Ricardo Eshuis.

Examenkamer

Het diploma sociale hygiëne van Cihex is formeel door de Stichting Examenkamer erkend. Hoewel Cihex nog niet op de website van de Examenkamer staat, wordt de erkenning wel telefonisch door de Examenkamer in Apeldoorn bevestigd. Leidinggevenden met een Cihex-diploma voldoen aan de wettelijke eisen en hebben recht op vermelding in het register van de SVH 2.0. Op basis van die vermelding kan de leidinggevende op de drank- en horecavergunning worden bijgeschreven.

In de loop van januari 2015 komen drie verschillende locaties beschikbaar in Nederland waar eenmaal in de twee weken het examen Sociale Hygiëne kan worden afgelegd.

Reageer op dit artikel