nieuws

Den Blijker, Jaspers en Blaauw koken met Chinese topkoks op Horecava

Restaurant

Nederlandse topchefs Herman den Blijker, Julius Jaspers en Ron Blaauw zullen tijdens de Horecava een kookdemonstratie verzorgen met hun Chinese evenknieën. Dit ter gelegeheid van East Meets West, dat ter ere van het 60-jarige jubileum van de Horeca-beurs nieuw leven is ingeblazen.

Den Blijker, Jaspers en Blaauw koken met Chinese topkoks op Horecava

Wat wordt het culinaire resultaat als een Chinese én een Nederlandse topkok met dezelfde ingrediënten koken? Op de kookdemonstratie East Meets West laten topkoks Julius Jaspers, Ron Blaauw en Herman den Blijker dit samen met drie Chinese kookmeesters zien. Bezoekers kunnen zien waartoe andere technieken en kruiden leiden, en of de oosterse en westerse keuken alleen maar verschillen hebben of ook overeenkomsten. East Meets West vindt plaats op maandag 11 januari 2016, in het Aziatisch Paviljoen op de Horecava in RAI Amsterdam.

Nieuw leven ingeblazen

De eerste versie van East Meets West vond tien jaar geleden plaats. Ter ere van het zestigjarige jubileum van de Horecava heeft de Vereniging Chinese Horeca Ondernemers (VCHO) het initiatief genomen om samen met de Horecava dit evenement nieuw leven in te blazen. De Chinese koks die zullen deelnemen zijn de heer Zheng van Red Chilli uit Nieuwe Niedorp en de heer Ji van Han Ting Cuisine uit Den Haag. De derde kok is op dit moment nog niet bekend.

Aziatisch Paviljoen

East Meets West is onderdeel van het Aziatisch Paviljoen. Hierin worden alle beursdagen kookdemonstraties en workshops gehouden om kennis en ervaring uit te wisselen tussen twee verschillende culinaire culturen, zoals sushi en dim sum workshops, een theeceremonie en een Chinese kookkunstshow. Daarnaast participeren leveranciers van specifieke producten voor restaurants met een Aziatische keuken. Op dinsdag 12 januari wordt het presidentsmenu bereid. Dit menu werd voor de Chinese president Xi Jinping gemaakt toen hij begin dit jaar in Nederland was.

Reageer op dit artikel