nieuws

Geslaagde lustrumeditie Vakbeurs Gastronomie

Restaurant

Op 9 en 10 november was weer het tweedaagse culinaire evenement, Vakbeurs Gastronomie, in de Jaarbeurs Utrecht. Er waren bijzondere producten van gepassioneerde ambachtelijke producenten te zien en te proeven en er waren een aantal topchefs aanwezig.

Geslaagde lustrumeditie Vakbeurs Gastronomie
Beurs Gastronomie, Jaarbeurs Utrecht, 10 november 2015.

Voor de opening van dit evenement was topchef* Nick Bril bereid gevonden om zijn visie op gastronomie te geven. Nick is chef-kok bij het vermaarde The Jane Antwerp wat onlangs nog als mooiste restaurant ter wereld werd bekroond. In zijn presentatie roemde hij vooral Boerderij Lindenhoff voor hun visie over authentieke smaak waarbij het Baambrugse big als voorbeeld werd gegeven. Daarbij waren zelfs drie biggen live op het podium. Alle toehoorders werden intussen verrast met een gerechtje van dit vlees bereid door de leerlingen van de Cas Spijkers Academie.

Massimo Boturra
Het hoogtepunt van Gastronomie was de komst van wereldchef Massimo Bottura, de ***chef en eigenaar van restaurant Osteria Francescana in Modena. Voor een uitverkochte theaterzaal verzorgde hij een zeer indrukwekkende lezing wat na afloop zelfs een staande ovatie teweegbracht. Zijn stelling is helder: wees trots op het Nederlandse product. Laat de chefs roemen over het product in plaats van over henzelf. De organisatie spreekt over een geslaagd evenement dat in 2016 herhaald gaat worden op 7 en 8 november.

Reageer op dit artikel