Aziatische oliebollen van Francois Geurds

Aziatische oliebollen van Francois Geurds

Tweesterrenchef Francois Geurds gaat op 31 december in zijn nieuwste zaak, FG Noodle Bar in Rotterdam, Aziatische oliebollen bakken en verkopen. Een deel van de opbrengst gaat naar De Voedselbank.

Chef-kok Geurds: ‘Ik heb een nieuw beslag ontwikkeld. Het deeg heeft iets weg van beslag dat in de Surinaamse keuken wordt gebruikt voor bara. Vermengd met oosterse kruiden als steranijs, kaneel en szechuanpeper en een aantal geheime ingrediënten overtreft het naar mijn mening de Hollandse oliebol.’

Geurds vervolgt: ‘Zoveel meer bite, zoveel meer smaak. Oudejaarsgebak dat logischerwijs geen poedersuiker behoeft. Aziatische oliebollen combineren uitstekend met champagne. Veel beter kun je het jaar 2015 niet afsluiten, denk ik.’

De Aziatische oliebollen zijn op 31 december vanaf 10.00 uur verkrijgbaar bij FG Noodle Bar. Kosten: 1,35 euro per stuk waarvan 10 eurocent voor De Voedselbank.