nieuws

Extra veiligheidsmaatregelen voor Librije’s Zusje na aanslagen Parijs

Restaurant

Na de aanslagen in Parijs zijn er extra veiligheidsmaatregelen genomen bij Librije’s Zusje in Amsterdam. De beveiliging is aangescherpt en het personeel krijgt nog meer training.

Extra veiligheidsmaatregelen voor Librije’s Zusje na aanslagen Parijs

Dat zeggen Thérèse Boer en chef-kok Sydney Schutte van Librije’s Zusje in het AT-5 programma Amsterdam in 2015. ‘Parijs is best wel dichtbij en we zijn ook een openbare gelegenheid’, aldus Boer. ‘We zijn bezig met extra maatregelen, want we zijn een restaurant dat bekendheid heeft. Je moet goed voor je gasten zorgen.’ De exploitatie van Librije’s Zusje Amsterdam is volledig in handen van hotel Waldorf Astoria. Het betreft een samenwerking met Jonnie en Thérèse Boer, die de naam, het  concept en hun adviezen leveren aan het hotel.

Aangescherpt

Beveiliging was er al. Sinds Parijs is die aangescherpt. ‘Personeel krijgt nog meer training. Wat doe je bij een bommelding of als iemand met een pistool het hotel in loopt? Dat wordt er goed ingepropt.’ aldus Schutte.

Rustig blijven

Boer zegt dat het belangrijk is om zelf rustig te blijven, mocht er iets gebeuren. ‘Door er zelf nuchter onder te blijven en de rust te bewaren, hoop je dat je personeel geen angst heeft. Dat is het enige wat je kunt doen, naast ervoor te zorgen dat er goede maatregelen zijn genomen zodat ze goed kunnen ingrijpen mocht er iets gebeuren. Voor de rest kun je alleen maar hopen dat dit soort dingen niet meer gebeuren.’

 

Reageer op dit artikel