nieuws

Platform verkoopt overgebleven eten uit horeca

Restaurant 2011

Het nieuwe platform Get Chef’s biedt horeca-ondernemers de mogelijkheid maaltijden te verkopen die anders zouden worden weggegooid. Daarmee moet de voedselverspilling worden bestreden.

Platform verkoopt overgebleven eten uit horeca
© Fotopersburo Bert Jansen

Dat meldt de website DuurzaamBedrijfsleven. ‘We zien dat voor veel horecagelegenheden het perfecte inkoopbeleid niet bestaat. Hierdoor belandt, in veel gevallen, het ingekochte voedsel in de prullenbak. Dit zien we bij restaurants, cafés, maar ook bij traiteurs die aan het einde van de dag met gerechten blijven zitten. Wij willen met Get Chef’s de horecagelegenheden de mogelijkheid geven dit tegen te gaan’, zegt mede-oprichter Bruce Westeneng van Get Chef’s.

Ook beter rendement voor horeca

Hij noemt drie factoren waarom bedrijven met maaltijden blijven zitten. De behoefte bij consumenten aan variatie in gerechten, gasten die ondanks reservering niet op komen dagen en tegenvallende bezoekersaantallen. Door de maaltijden, tegen een gereduceerde prijs, alsnog te verkopen wordt niet alleen de voedselverspilling verminderd, maar kan ook het rendement van de horecagelegenheid omhoog.

Donatie aan de voedselbank

Het platform biedt ondernemers de vrijheid om zelf te bepalen wanneer ze gerechten aanbieden. Deze kunnen dan worden afgehaald of zelfs gewoon in het restaurant worden opgegegeten. Per transactie schenkt het platform €0,10 aan de voedselbank.

Horeca verspilt 51.000 ton voedsel

Volgens brancheorganisatie Koninklijke Horeca Nederland verspilt de horeca in ons land jaarlijks 51.000 ton aan levensmiddelen. De organisatie heeft op zijn site een pagina gepubliceerd met tips om deze verspilling tegen te gaan.

Tips om voedselverspilling tegen te gaan.

 

Reageer op dit artikel