nieuws

Biological Solutions introduceert eetbare borden

Restaurant 1837

Eetbare borden, schalen en kommen. Biological Solutions, specialist in biologische disposables, biedt naar eigen zeggen als eerste Nederlands bedrijf eetbare borden aan in haar assortiment. De producten zijn gemaakt van 100 procent natuurlijke materialen: water en tarwezemelen die onder hoge druk en hoge temperatuur tot borden, schalen en kommen gevormd worden.

Biological Solutions introduceert eetbare borden

Het productieproces is een schoon en milieuvriendelijk technisch proces dat producten oplevert die eetbaar zijn en volledig biologisch zijn afgebroken binnen dertig dagen. Van 1 ton eetbare tarwezemelen kunnen ongeveer 10.000 stuks borden, kommen en schalen geproduceerd worden.

In de oven2

Er zijn meer dan alleen milieutechnische voordelen, aldus de initiatiefnemers. De eetbare borden, schaaltjes en kommen zijn eetbaar maar ze kunnen wel tegen een stootje. Ze kunnen zelfs in de oven (tot 180 graden) of magnetron gebruikt worden. Dat maakt deze productlijn ook geschikt voor de horeca.

Het product is ontwikkeld door Jerzy Wysocki, een lid van een Poolse molenaarsfamilie. Het product heeft het voedselveiligheidscertifcaat.

Bekijk ook: Sergio Herman lanceert wegwerpservies >>

Reageer op dit artikel