nieuws

Enschede krijgt foodhall met startende horeca-ondernemers

Restaurant 2534

Enschede krijgt volgend najaar een foodhal. Jarno Bruggeman en Erik Wooldrik van Twente Events zijn de initiatiefnemers. De Twentsche Foodhal zoals het concept gaat heten, wordt ingericht in de Enschedese Performance Factory. De initiatiefnemers willen startende horeca-ondernemers uit de regio helpen hun droom te verwezenlijken.

Enschede krijgt foodhall met startende horeca-ondernemers

In de Twentsche Foodhal is straks plaats voor een tiental horecaondernemers. Volgens Wooldrik en Bruggeman gaan deze vooral authentieke betaalbare gerechten serveren, op basis van duurzame en zo veel mogelijk regionale ingrediënten.

Verhaal achter eten

Foodhallen zijn de laatste jaren wereldwijd aan een opmars bezig en trekken veel publiek. Bruggeman: ‘Mensen willen dat uit eten gaan weer een belevenis wordt. Het hoeft niet altijd chique en exclusief. Maar wel laagdrempelig, verrassend en voor elke portemonnee wat te kiezen. Tel daar bij op dat er steeds meer aandacht is voor het verhaal achter het eten.’

Startende ondernemer

unnamedVoor Wooldrik en Bruggeman is de Twentsche Foodhal een logische vervolgstap op hun andere activiteiten. Zij startten twee jaar geleden in de regio met hunStoer Voer foodtuckfestivals. Dat smaakte letterlijk naar meer. Wooldrik: ‘Aan de aanloop en de reacties merkten we dat het publiek behoefte heeft aan vernieuwende foodconcepten. Maar we leerden ook de andere kant kennen: die van de foodtruck-ondernemers. Dat zijn bijna allemaal mensen die al jarenlang dromen om iets in de horeca te starten. Die over passie en talent beschikken en echt goed kunnen koken. De Twentsche Foodhal wordt daarom bij uitstek een plek voor dat type ondernemer.’

Advies en coaching

Bruggeman, die een achtergrond heeft in het horecaonderwijs: ‘Wij gaan startende horeca-ondernemers uit de regio helpen hun droom te verwezenlijken. Zij kunnen in de Twentsche Foodhal een ingerichte keuken huren tegen een schappelijke prijs en zich daar concentreren op hun passie: het koken van heerlijke gerechten voor de gasten. Wij staan hen bij met advies en coaching en zorgen voor de faciliteiten, de marketing en de promotie. Daarnaast, en dat is best uniek, gaan we de samenwerking met het horecaonderwijs aan. In de Twentsche Foodhal komen leer- en ervaringsplaatsen voor allerlei functies. We willen basiskoks opleiden, maar ook mensen die bijvoorbeeld iets in de beveiliging doen of de facilitaire kant op willen.’

Deuren open

Woningcorporatie Domijn begint binnenkort met de renovatie van gebouw Zuid van de Performance Factory aan de Hoge Bothofstraat. In het najaar van 2017 wordt het project opgeleverd en gaan de deuren open.

Reageer op dit artikel