nieuws

De Leest in Vaassen: nog dit jaar verbouwen

Restaurant 2033

Het horecainterieur van De Leest in Vaassen, het restaurant met drie Michelinsterren van Jacob Jan Boerma en Kim Veldman, ondergaat nog dit jaar een restyling. ‘Het huidige interieur is zes jaar oud en we gaan het nu weer groots veranderen,’ zegt Jacob Jan Boerma tegen Misset Horeca.

De Leest in Vaassen: nog dit jaar verbouwen
Jacob Jan Boerma met Sven Elverfeld tijdens Dinner at the Parc.

De Leest van Jacob Jan Boerma en Kim Veldman bestaat dit jaar 15 jaar. ‘Het huidige interieur is zes jaar oud. En dan gaat het weer kriebelen om aan te pakken.’ Boerma kan nog een exacte datum noemen waarop het interieur op de schop gaat. ‘We zijn nu nog druk bezig met uitzoeken en selecteren.’

restaurant De Leest in Vaassen

De Leest in Vaassen (archief Misset Horeca)

Geen linnen meer bij De Leest

De rechterhand van Jacob Jan Boerma in de keuken, Ewoud Eleveld (38) onthult dat in het nieuwe interieur het linnen van tafel gaat. Ook zegt hij en zijn chef bezig zijn met een nieuw boek. ‘Dit keer zonder medewerking van Sacha de Boer. We gaan het nu helemaal zelf doen.’

Jacob Jan Boerma en Ewout Eleveld onthulden de verbouwplannen voor De Leest in Vaassen tijdens het internationale event Dinner at the Parc in Leersum bij Parc Broekhuizen, een nieuwe hotspot in Nederland met Marco Westmaas aan de leiding. Hij exploiteert er nu restaurant Voltaire. En daar komt binnenkort nog Yard bij; hier kookt de chef alles op houtskool. Ook zijn op op het landgoed 22 hotelkamers, komt er een spa en een eigen moestuin. Het vastgoed is van een partij die liever niet met naam en toenaam genoemd wil worden.

Jacob Jan Boerma, over het behoud van zijn drie Michelinsterren – dec 2016

 

Reageer op dit artikel