nieuws

Horecaondernemers en -gasten helpen Sint Maarten

Restaurant 1309

Nadat Sint-Maarten zwaar is getroffen door orkaan Irma is voor de wederopbouw van het eiland veel geld nodig. Ook veel horecaondernemers zijn geraakt. Sint-Maarten is voor 80 procent afhankelijk van horeca & toerisme. Daarom komt de horeca hier in actie om de Nederlandse horeca op Sint-Maarten een hart onder de riem te steken en financieel te helpen.

Horecaondernemers en -gasten helpen Sint Maarten

Robèr Willemsen, voorzitter KHN: ‘Als horecaondernemers weten wij als geen ander hoe belangrijk de inkomsten van toeristen en andere gasten zijn. Daarom hebben we vandaag onze leden opgeroepen om van zaterdag 23 september tot en met zondag 1 oktober gezamenlijk in actie te komen voor de horeca op Sint Maarten. We vragen of zijzelf en hun medewerkers een bedrag over hebben voor Sint-Maarten. En zij kunnen met een speciaal A4-tje ook hun gasten om een kleine bijdrage vragen. Aan het einde van de actieperiode maakt iedere ondernemer zelf het totaalbedrag over naar het gironummer van het Rode Kruis: giro 5125. Wij vragen onze leden ons te laten weten welk bedrag is overgemaakt. KHN telt alle bedragen bij elkaar op en overhandigt het totaalbedrag symbolisch (in de vorm van een cheque) aan het Rode Kruis.’

Meerdere initiatieven van horecaondernemers

Van der Valk Care helpt op Bonaire slachtoffers van orkaan Irma. De hotelketen heeft een Van der Valk Care-team vanuit Nederland naar Bonaire gestuurd om zorg te bieden aan getroffen inwoners van Sint Maarten, Saba en Sint Eustatius bij het Van der Valk resort op Bonaire.

Cees Helder, een van de sterrenchefs die in actie komt. Horecaondernemers helpen Sint Maarten.

Cees Helder, Foto: Diederik van der Laan

Op zondag 1 oktober komen in Hotel Okura Amsterdam 30 sterrenchefs in actie om een bijdrage te leveren aan de wederopbouw van Sint Maarten na de verwoestende schade die orkaan Irma heeft aangericht. De opbrengst van een unieke lunch aan de grootste Michelin Chef’s Table van Nederland komt volledig ten goede van het Rode Kruis.

 

Reageer op dit artikel