35 sterrenrestaurants in boek 'Fijnproeven in Nederland'

35 sterrenrestaurants in boek 'Fijnproeven in Nederland'

'Fijnproeven in Nederland' is een nieuw kookboek met portretten en culinaire recepten van 35 ster(ren)restaurants. Het hardcoverboek telt 230 pagina's en wordt omschreven als een culinair kompas annex kookboek.

'De fotografie springt in het oog. Vanuit het thema ‘Pure stardom’ zijn alle chef-koks zo echt mogelijk geportretteerd', aldus de uitgever. De 36 koks van 35 toprestaurants, goed voor in totaal 49 Michelinsterren, geven in het boek elk een recept prijs die bij hen op de kaart staat. Het boek is een sociaal project. De opbrengsten gaan naar de voedselbank.

Kijkje in de keuken

Het boek is sinds oktober voor 24,95 euro verkrijgbaar. Het is een uitgave van uitgeverij Geen Blad voor de Mond. Onder meer restaurant Fred, De Librije, Parkheuvel, Da Vinci, De Kromme Watergang, Spetters, De Kromme Watergang en De Groene Lantaarn geven een kijkje in de keuken.