nieuws

Onno Kokmeijer: Ciel Bleu dendert top drie Lekker 2018 binnen

Restaurant 2777

Restaurant Ciel Bleu in het Okura Hotel in Amsterdam dendert de top 3 binnen van Lekker 2018. Vorig jaar stond het restaurant nog op 7. Onno Kokmeijer laat weten dat hij zondagavond gebeld is door de redactie van Lekker, maar dat het nieuws niet tot hem doordrong vanwege de geboorte van zijn zoon.

Onno Kokmeijer: Ciel Bleu dendert top drie Lekker 2018 binnen

Onno Kokmeijer laat Misset Horeca weten veel belang te hechten aan Lekker 2018. ‘Zeker voor de Nederlandse markt. Deze groep gasten gaat op het oordeel van deze gids af. Internationaal gaan gasten vooral af op de recensies op Tridadvisor. Ciel Bleu is daar vierde of vijfde van Amsterdam.’

Lekker 2018: geen rapporteurs gespot

‘Een notering in de top 3 is natuurlijk super goed, maar de geboorte van mijn zoontje is natuurlijk net iets belangrijker. Maar elke erkenning of ranking is een opsteker voor mij en het team. Geweldig dat de inzet beloond wordt.’ Kokmeijer laat weten geen rapporteurs van Lekker te hebben gezien in zijn zaak.

Reactie Annelies Pijper

Annelies Pijper zegt tegen Misset Horeca dat ze bij Ciel Bleu helemaal van de stoel geblazen werd. ‘De nieuwe entourage is fantastisch en het gehele team straalt zo veel rust uit. En dan die internationale allure. Het was geweldig. Een verdiende stijging voor Onno Kokmeijer en het team.’

Arjan Speelman chef de cuisine Ciel Bleu

Arjan Speelman, chef de cuisine bij Ciel Bleu en de rechterhand van Onno Kokmeijer, is superblij met de derde positie in Lekker 2018. ‘Fantastisch. Ongekend,’  start hij zijn uitingen. ‘Veertien jaar geleden begon het restaurant met plek 115. Nu zijn we nummer drie van Nederland. Ik had dit nooit durven dromen. Toen Onno me gisteravond belde, heb ik wel een fles opengetrokken met m’n vrouw. Zo gaaf dit.’

Speelman noemt Lekker  net als Kokmeijer een krachtig medium voor de Nederlandse markt. ‘We hebben een internationale zaak, maar dat neemt niet weg dat het Nederlandse publiek niet belangrijk is voor ons. We hebben dat publiek hard nodig, zeker als er in een stad als Amsterdam iets heftigs gaat gebeuren.’

Dat Annelies Pijper de rust in het team noemt in haar reactie, doet Speelman goed. ‘Wij zetten in op rust en structuur in het team. Als de keuken of de bediening onrustig is, merk je dat als gast. Een onrustige keuken zie je terug op het bord. Dat willen we tegengaan. Een paar jaar geleden zijn we die weg ingeslagen en ik ben blij dat het vruchten afwerpt.’

Derde plek, derde ster?

Of de derde plek in Lekker 2018 ook de voorbode is voor een derde ster voor Ciel Bleu weet Speelman niet. ‘Maar we gaan er wel voor. Zowel Onno als ik steekt die ambitie niet onder stoelen of banken. We zullen er altijd voor gaan. Ook als de derde ster niet in december komt blijft het een doel. Het is toch supergaaf dat wij driesterrenrestaurant De Leest in Lekker al achter ons laten. Dat voelt wel fijn hoor. Er is sprake van heftige en heel goede ‘concurrenten’ aan de top. ‘

 

Leestip
Bekijk hier foto’s van het vernieuwde Ciel Bleu